Om tot een effectieve behandeling te komen is het voor mij van belang goed te luisteren, te voelen en de tijd te nemen voor het verhaal van de patient. Vaak zijn klachten complex, hebben een lange ontstaansgeschiedenis en vinden hun oorsprong soms ergens anders in het lichaam dan waar de klacht zich openbaart. Ik onderzoek en behandel met milde technieken altijd het hele lichaam. Het is voor mij bijzonder intrigerend om telkens weer te ervaren dat het lichaam een ander verhaal verteld. Het is daarbij de uitdaging om de oorsprong van de klacht te vinden en de juiste structuur te behandelen zodat deze weer vrij is van belemmering, waardoor bij de patient niet alleen de klachten verminderen maar deze zich ook weer beter in het lijf gaat voelen.

Een osteopatische behandeling neemt bij mij 50 tot 60 minuten in beslag en verloopt als volgt:

Uw persoonlijke profiel:

De behandeling begint met een persoonlijk intake gesprek waarbij de hulpvraag, de algemene gezondheidstoestand en mogelijk relevante omstandigheden in kaart worden gebracht. Zo krijg ik een volledig beeld van u en uw klacht(en), en kan ik u gericht onderzoeken.

Uw onderzoek:

Als osteopaat onderzoek ik met mijn handen. Ik ga op zoek naar de plekken waar ik bewegingsverlies aantref. Hiervoor onderzoek ik het bewegingsapparaat (gewrichten en spieren), de viscerale structuren (de buik en borstkas) en de schedel. Zo stel ik vast welke verstoringen er in het lichaam aanwezig zijn. Hierna volgt de behandeling.

Aantal behandelingen:

Na de eerste behandeling komt u terug voor controle en behandeling. De ervaring leert dat klachten na twee tot vijf consulten sterk verminderen of verdwijnen. Tussen de behandelingen zit doorgaans twee tot vier weken.

Voor een consult hebt u geen verwijzing van uw huisarts nodig. U belt me, stuurt me een mail of vult het contactformulier op deze website in.